EICMA 2019 – BRIXTON MOTORCYCLES

Brixton Motorcycles 8 Νοεμβρίου 2019

Ακατέργαστη δύναμη στον ορίζοντα

Πριν από τέσσερα χρόνια, η KSR παρουσίασε τη νέα μάρκα «BRIXTON MOTORCYCLES» για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου EICMA στο Μιλάνο. Τρία χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής, η μάρκα είναι παρούσα σε 50 χώρες σε 4 ηπείρους και είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς για μοτοσικλέτες 125 cm³ σε πολλά μέρη. Τα πρώτα οχήματα έτοιμα να βγουν στην παραγωγή στην κατηγορία των 500 cm³ παρουσιάζονται στην EICMA 2019.

Χάρη στο δικό της κέντρο σχεδίασης, τα πράγματα στην BRIXTON MOTORCYCLES έχουν πραγματικά ρυθμιστεί! Στη φετινή EICMA, η BRIXTON MOTORCYCLES παρουσιάζει το Crossfire 500 και το στιβαρό αδελφό μοντέλο Crossfire 500 X, τα οποία ταιριάζουν σχεδόν με κάθε τρόπο με την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα. Ακόμη και το X-Tank, το οποίο πολλοί φοβόντουσαν ότι θα παρέμενε «show gag», μπόρεσε να τεθεί σε παραγωγή στη σειρά. Η εφαρμογή του DNA του BRIXTON μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ήταν ευθύνη μιας διεθνούς ομάδας σχεδιασμού που μετακόμισε στο νεοσύστατο κέντρο σχεδιασμού στα κεντρικά γραφεία της KSR στο Krems της Αυστρίας το 2019. Έχει το δικό της στούντιο από πηλό, τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό και σύγχρονο υλικό, όπως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής στη διάθεσή του.

Ένα ακόμη μοντέλο με το όνομα Crossfire αναμένεται ήδη για το καλοκαίρι του 2020, δηλαδή το Crossfire 125 XS. Όπως το κορυφαίο μοντέλο, το minibike χαρακτηρίζεται από τις έντονες γραμμές του, οι οποίες είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο X-Tank. Μετά από αυτό το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το Crossfire 125 θα είναι η πρώτη μοτοσικλέτα 125cc της BRIXTON με υδρόψυκτο κινητήρα. Φυσικά, αυτό θα πάρει και το χαρακτηριστικό X-tank.

Σε πολύ πιο κλασικό στυλ, το νέο Rayburn 125 πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του και το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Διαθέτει μονό κάθισμα με ελατήριο, δερμάτινη τσάντα εργαλείων και διακριτική σκούρα μπλε βαφή, αλλά φυσικά και τυπική σύγχρονη, αξιόπιστη τεχνολογία. Ένα εντελώς εντυπωσιακό look για τους αναβάτες που θέλουν να περπατήσουν –με συγχωρείτε– να οδηγήσουν το δικό τους μονοπάτι.

Το Felsberg 125 XC είναι το τρίτο νέο μοντέλο που αναμένεται την άνοιξη του 2020. Βασίζεται στο BX 125 X, το οποίο πρόκειται να μετονομαστεί σε “Felsberg 125”, αλλά έχει μεγαλύτερο μπροστινό τροχό, υψηλότερο λασπωτήρα και προστασία κάτω από το αμάξωμα.

Επιπρόσθετα, η BRIXTON MOTORCYCLES επιδεικνύει τις δυνατότητες ανάπτυξης της επωνυμίας της με την παρουσίαση μιας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας σε ακόμη μεγαλύτερες κατηγορίες κυβισμού. Από το προκαταρκτικό σκίτσο μέχρι τις τρισδιάστατες αποδόσεις και το πήλινο μοντέλο, ολόκληρο το πρωτότυπο ποδήλατο δημιουργήθηκε στο KSR Design Centre. Ένας από τους δεδηλωμένους στόχους της BRIXTON είναι να φέρει και αυτή τη μοτοσυκλέτα στη σειρά. Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι ακόμη σαφές. Η BRIXTON MOTORCYCLES θέλει να αφιερώσει το χρόνο της για να δημιουργήσει ένα τεχνικά ώριμο όχημα που υπερβαίνει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας σε αυτές τις κατηγορίες κυβισμού.